Hallituksen esittely

4.2.2024

Iin Hevosharrastajien hallitus sai uusia naamoja mukaansa 2023-2024 kaudelle ja siksi haluammekin esitellä hallituksessa Iihalaisille toimintaa ja tapahtumia järjestävät ja suunnittelevat henkilöt paremmin.


Ensimmäisenä itsensä esittelee seuramme hallituksen puheenjohtaja, 

Hannes Harju: 

Hallituksen puheenjohtajan Hannes Harjun kuva.

Moi!

Minun nimeni on Hannes. Olen 20-vuotias Yli-Iiläinen ratsastaja, joka on hevosten parissa puuhannut jo yli 12 vuotta. 7 vuotiaana aloitin ratsastuksen alkeistunnilla Ylirannalla ja pikkuhiljaa on harrastuksessa edetty eteenpäin. 2018 kesällä meille tuli perheeseen oma hevonen Willsson. Hänen kanssaan pääsin kisaamaan ja treenaamaan sekä esteitä että koulua. Nykyään Willsson asustelee siskoni luona Kiuruvedellä.

Oma arkeni koostuu töistä, pääsykokeisiin lukemisesta ja harrastamisesta. Ratsastamassa käyn Ylirannalla noin kerran viikossa. Sen lisäksi tykkään lenkkeillä.

IIHA:n hallituksessa jäsenenä olen ollut jo jonkin aikaa ja nyt tälle vuodelle minut valittiin puheenjohtajaksi. Minua voi siis tulla jututtamaan etenkin seuraan liittyvissä asioissa.

Nähdään tallilla!

Seuraavaksi vuorossa on Iin Hevosharrastajien varapuheenjohtaja Riina Vatanen:

Hei! Minä olen Riina, pian 27v heppahullu Olen kuulunut Iin Hevosharrastajiin muistini mukaan ainakin vuodesta 2005 ja varapuheenjohtajana olen toiminut ensimmäistä kertaa vuonna 2016-2017 ja pienen tauon jälkeen vuodesta 2019 eteenpäin. Eniten olen viime vuosina toiminut kilpailuiden johtajana ja järjestäjänä. Tälläkin hetkellä järjestelen IIHAn vuoden ensimmäisiä kouluratsastuskilpailuja, jotka tulevat olemaan sunnuntaina 24.3. (Lisätietoa kisoista löydät IIHAn nettisivuilta).

Olen ratsastanut ja harrastanut hevosten kanssa lähes koko ikäni. Ratsastuksen olen aloittanut Ylirannan Ratsutilalla äitini jäljissä mm. Jönssillä kenttää ja maastoja ympäri pyörien! Olen kilpaillut myös paljon niin koulu- kuin esteratsastus puolellakin sekä ollut mukana järjestämässä kilpailuja. Kävin muutaman vuoden viettämässä aikaa myös ulkomailla Kanaalisaarilla Jerseyssä sekä Belgiassa ja sielläkin olin suurimmaksi osaksi hevosten parissa joko töiden merkeissä tai harrastaen.

Nykyisin minua näkee ympäri Iitä ja Oulua opettamassa ja valmentamassa ratsukoita Teen myös satunnaisesti tuntien pidon lisäksi talli vuoroja Ylirannan Ratsutilalla missä perheeni oma ja minun entinen kisa hevonen Quu asustaa.

Minua saa tulla aina moikkaamaan ja keskustelemaan seuraan liittyvistä asioista! Mikään kysymys ei ole ikinä liian pieni :)

Seuraavaksi jo useamman vuoden hallituksessa vaikuttanut Peipa Mäki:

Olen Peipa Mäki, tätiratsastaja. Ratsastuksen aloitin serkkuni kirjavan, itsepäisen ja pulskan shetlanninponi Eemelin selässä, vuosi taisi olla 1977. Kouluttamaton poni ja kouluttamattomat ponitytöt oli yhdistelmä, josta joku fiksu totesi, että pitäisiköhän tytöt laittaa ratsastuskouluun oppimaan taitoja. Ensimmäinen kerta Mäkelän Pekan tallin ratsastustunnilla oli katastrofi. Jännitin niin, että tipuin Verneri-ponin selästä hiekkaan ainakin viisi kertaa. Mutta sinnikkäästi palasin aina tunneille, kasvoin poneista isojen hevosten selkään.  Eemeli-poni muutti uuteen kotiin huippuravuri Charme Asserdalin omistajan perheeseen. Siellä se pääsi koulutukseen -  ja laihdutuskuurille. 
Itse kävin Mäkelän tallilla muutaman vuoden, sen jälkeen hetken Äimärautiolla ja sitten tulikin 27 vuoden tauko ratsastukseen. Hevosen selkään palasin syksyllä 2010 ja hyvin pian aloitin Ylirannalla. Minulla on ollut välissä kolme vuokrahevosta, mutta aina olen palannut Ylirannan tunneille. Olen siirtynyt vähitellen  estepainotteisilta tunneilta koulutunneille ja siitä leppoisaan tätiratsasteluun. 
Iihan hallituksessa olen ollut mukana  muutaman vuoden ja haluan edistää  tasa-arvoista ja hyvää mieltä tuottavaa harrastamista.

Seuraavaksi yksi hallituksen uusista jäsenistä Jonna Tikkala:

Hei! Olen Jonna Tikkala, ensimmäistä kautta mukana Iihan hallituksessa. Hallitukseen innostuin lähtemään mukaan, koska haluan olla mukana suunnittelemassa ja järjestämässä seuran toimintaa ja kisoja.
Hevoset ovat olleet mukana elämässäni lapsuudesta lähtien. Viimeiset 7 vuotta olen ratsastanut säännöllisesti ratsastuskoulussa. Myös maastakäsin työskentely eri muodoissa kiinnostaa minua.
Kotona asustaa suomenlapinkoira Unni ja kääpiöluppakani Hosuli. Nähdään tallilla!

Seuraavaksi jo Ylirannan Ratsutilalta tuttu mutta hallituksessa uusi naama, Hanna Perätalo:

Hei! Olen Hanna Perätalo, 31-vuotias nainen Iistä. Olen toiminut hevosten parissa koko ikäni. Päiväni kuluvat Ylirannan Ratsutilalla tallitöissä. Vapaa ajalla ratsastan ja harrastan muitakin urheilulajeja. Olen nuorempana kilpaillut alue- ja kansallisella tasolla esteitä ja nykyisin lähinnä harrastelen hevosten kanssa. Toimin nykyään Iihan hallituksen jäsenenä.

Seuraavaksi siirrymme Iin Hevosharrastajien hallituksen varajäseniin. Ensimmäisenä heistä jo pitkään hallituksessa vaikuttanut ja puheenjohtajanakin toiminu Hannu Kemiläinen:

Hei! Olen Hannu, seitsemänkymppinen hevosmies Iistä. Hevosten kanssa olemme toimineet vaimoni Margitin kanssa noin 10 vuotta Ylirannan Ratsutilalla. Vaimoni päätti aloittaa ratsastuksen menemällä alkeiskurssille ja minä päätin mennä mukaan. Sillä tiellä ollaan.

Meillä ei ole omaa hevosta, mutta kotona on kaksi pk-collieta, Dora ja Oliver, Piki-kissa sekä kaksi kanaa, Taina Egg ja Muna-Liisa sekä kukko Otto-Wille, kaikki Tyrnävän maatiaiskantaa. Viime kesänä meillä oli lisäksi kolme kesälammasta, jotka toivottavasti saadaan meille myös ensi kesänä.

Olemme toimineet molemmat IIHAssa aktiivisesti lähes koko jäsenyytemme ajan. Itse olen ollut IIHAn hallituksessa noin 8 vuotta varsinaisena tai varajäsenenä. IIHAn puheenjohtajana toimin vuosina 2019-2021.

Nykyään käymme Ylirannalla sennujen koulutunneilla viikoittain. Olen osallistunut muutaman kerran estekisoihin 60 cm -luokassa. Koulukisalähtö olisi vielä mukava kokea. Olen kiinnostunut myös historiallisesta ratsastuksesta, kuten ritariharjoituksista ja ratsastusjousiammunnasta. Näitä sivuavia ohjelmia olen päässyt esittämään myös useissa IIHAn tapahtumissa.

Viimeisenä hallituksen jäsenistä itsensä esittelee varajäsen, Minna Hevosmaa:

Hei, 
Olen Minna ja minä olen harrastanut ratsastusta 7-vuotiaasta. Saaran tallilla aloitin harrastuksen ja Ylirannalle tulin kesällä 2012 sennuleirille. Toki välillä on ollut eri mittaisia taukoja mutta aina olen palannut takaisin hevosten pariin. 
Jonkin aikaa toimin SRL:n stewardina kisoissa mutta siihen ei valitettavasti aika enää riitä. 
Iiha:n hallitukseen pääsin mukaan tänä vuonna ja tarkoitus olisi olla mahdollisimman paljon mukana talkoissa ja toiminnan kehittämisessä.

Lisäksi hallituksessa toimivat entinen seuran puheenjohtaja Satu Kinnari sekä pitkään hallituksessa ja Ylirannan Ratsutilalla vaikuttanut Maritta Lukkarinen.


Viimeisenä esittelemme yhden seuran tärkeimmistä yhteyshenkilöistä, jäsensihteerimme Saana Vatanen:

Moikka! Olen Saana, 25-vuotias heppatyttö Iistä. Nykyisin asun Helsingissä eläinlääkäriopitojeni takia, mutta minuun voi kuitenkin törmätä melko säännöllisesti myös tallilta pyörimästä.

Hevosten parissa olen toiminut koko ikäni, välillä vakavammin treenaten ja nykyään lähinnä harrastellen. Vapaa-aikani kuluu urheillen monipuolisesti ja retkeillen kahden koirani kanssa.  Perheemme hevonen Quu asuu Ylirannan Ratsutilalla jonka kanssa vietämme leppoisia eläkepäiviä. Haaveena on joku päivä vielä omistaa oma suokkitamma!

Olen on toiminut IIHAssa monenlaisissa tehtävissä, mm. heppakerhon ohjaajana, hallituksen varajäsenenä, somevastaavana, ja nyt viimeisimpänä olen toiminut jäsensihteerinä vuodesta 2018 eteenpäin. Minuun voi olla yhteydessä kaikkiin jäsenyyksiin tai kilpailulisensseihin liittyvissä asioissa. Nähdään tallilla!